Zoek in alle pagina's

Biologische werkkasten

werkkast, veiligheidskast, biologisch

Veilig werken met bacteriën, sporen, virussen, cytostatica en/of radioactieve straling zijn er verschillende soorten biogische werkkasten

Hieronder vindt u de belangrijkste:

Bioveiligheidskast klasse II, type A
Beschermt het experiment, de lab omgeving en uzelf.

Bij dit type kast wordt lucht aangezogen uit de omgeving. Deze wordt eerst gefilterd alvorens weer naar beneden te stromen op het werkblad. De laminaire steriele luchtstroom beschermt je experiment tegen besmetting. Bovendien voorkomt het gecreëerde luchtgordijn dat je zelf besmet raakt met bijvoorbeeld bacteriën of virussen uit de monsters waar je mee werkt. Een klasse II, type A2 bioveiligheidskabinet is het meest gebruikte type op het lab. Deze heeft een recirculatieprincipe waarbij 30 % van de gefilterde lucht terug het lab in gaat en 70 % als steriele lucht naar uw werkoppervlakte stroomt.

Bioveiligheidskast klasse II, type B
Beschermt het experiment, de lab omgeving en uzelf.

Bij de Klasse II B2 variant gaat 100 % gefilterde lucht direct naar het centrale afzuigsysteem, waardoor geen gefilterde lucht teruggevoerd wordt naar het werkblad of het lab in gaat. Deze variant wordt bijvoorbeeld toegepast bij gebruik van bijvoorbeeld vluchtige chemicaliën.

Cytostatica werkkast
Beschermt het experiment, de lab omgeving en uzelf tegen biologische besmetting

De cytostatica veiligheidskabinetten zijn speciaal ontworpen voor aseptische parenterale bereidingen van bijvoorbeeld cytostatica. De nadruk ligt op het voorkomen van persoonlijke, product and cross contaminatie. Dankzij een drie-filter HEPA-systeem raken de ontoegankelijke delen van het kabinet niet besmet en de hoofdfilters hoeven in principe niet te worden vervangen. Omdat de 3-filter cytostatica kasten van de Berner en Nordic Labtech zijn uitgerust met unieke HEPA-filter cartridges, bieden deze kasten meer beenruimte dan andere kasten op de markt.

Bioveiligheidskast Isotoop
Beschermt tegen radioactieve straling

Door het monteren van lood afscherming op specifieke plaatsen in de veiligheidswerkbank, wordt u beschermt tegen radioactieve straling. Dit is maatwerk, neem daarom gerust contact op met onze specialisten.

Resultaten 1 - 6 van 10Show:     items per pagina