Concentratoren

Concentratoren Rotatieverdampers, Indampcentrifuges, laboratorium, SALMENKIPP

CONCENTRATOREN

CONCENTRATOREN zijn laboratoriuminstrumenten om oplossingen te concentreren door het versnellen van oplosmiddel verdamping onder gecontroleerde omstandigheden. Ze worden gebruikt om monsters te concentreren voor verdere analyse of om oplossingen te bereiden voor verdere verwerking.

CONCENTRATOREN worden gebruikt voor verschillende toepassingen in de wetenschap en industrie, zoals in de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de chemische industrie.

Rotatieverdampers scheiden/verwijderen oplosmiddelen op basis van destillatie, waarbij de diverse kookpunten van oplosmiddelen de bepalende factor zijn. Dat wordt gedaan onder vacuüm, omdat in onderdruk het kookpunt lager is dan op normale druk, waardoor je de vloeistoffen niet tot heel hoge temperatuur hoeft te verwarmen om ze te laten koken en dus te verdampen. De damp stijgt vervolgens op naar de condensor, in de condensor koel je de damp terug, waardoor die weer vloeibaar wordt en die vloeistof valt vervolgens in de opvangkolf.

Indampcentrifuges werken in feite op hetzelfde natuurkundige principe, maar hier vang je het oplosmiddel niet terug op. Een ander groot verschil is dat je met veel kleinere monstervolumes kunt werken en veel buisjes tegelijkertijd kunt behandelen.

 

Resultaten 1 - 6 van 10Show:     items per pagina