Zoek in alle pagina's

PDF
Printen
fiwe_velp

Ruwe Vezel Analyzer, FIWE fiber analyzer

FabrikantVelp Scientifica
Beschikbaar:niet meer op voorraad 0 product(en)
Productnr.:Velp, Ruwe Vezel Analyzer, FIWE fiber analyzer
Ruwe Vezel analyzer: neutraal & zuur detergent vezel

- FIWEvezelanalysator, geschikt voor ruwe vezel extractie, ook bekend als een onverteerbaar residu

Omschrijving

Ruwe Vezel Analyzer, Velp: ruwe Vezel, Neutraal & Zuur Detergent Vezel

FIWE is een vezelanalysator geschikt voor ruwe vezel extractie, ook bekend als een onverteerbaar residu.

De FIWE fiber analyzer is toepasbaar voor de volgende methodes:

  • De Weende-methode is de oudste analytische procedure die nog steeds in gebruik is, waarbij vezelconcentratie wordt gemeten als ruwe vezel (CF).
    Weende-methode is nu grotendeels vervangen door de Neutral Detergent Fiber (NDF) methode, een methode ontwikkeld door Van Soest, die nu de meest voorkomende analysemethode is voor het bepalen van vezels in diervoeders. 

  • Andere veel gebruikte methodes zijn Acid Detergent Fiber (ADF), de Acid Detergent Lignin (ADL) bepaling en de Wijkstrom techniek, een aanpassing van Weende methode.

 Velp ruwe vezel analyzers

Fig. FIWE Fiber analyzers


De FIWE Vezel analyzers maken gebruik van voorverwarmde reagentia voor vezel analyse volgens Weende, Van Soest en andere officiële methoden. 
De FIWE analyzer zijn verkrijgbaar met 6 en 3 posities

Hoge betrouwbaarheid, voor enkele of meerdere extracties

Met de FIWE voert u enkele of meervoudige extracties uit, inclusief kook-, spoel- en filtratiestappen met maximale reproduceerbaarheid. Door het gebruik van monsterkroesjes gedurende de analyse, vindt er geen   monsteroverdracht plaats en voorkomt men elk mogelijk monsterverlies en contaminatie, doordat de kroesjes ook kunnen worden gebruikt tijdens het wegen, drogen en wassen.

 FIWE Velp

Snel verwarmingselement

Een uiterst efficiënt verwarmingselement versnelt de analyse en zorgt voor een snelle verwarming van de monsters, die eerder gemengd zijn met voorverwarmd reagens. Ook na de tweede toevoeging van reagens zorgt het verwarmingselement voor een snelle opwarming van de oplossing, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert. FIWE-serie verkort de tijd die nodig is voor de analyse: de conventionele handmatige procedure vereist meer dan 6 uur, in vergelijking met de 2 uur met FIWE.


Volautomatische ruwe- en detergentvezels analyse

De FIWE is ook in een geautomatiseerde versie leverbaar. De FIWE Advance automatiseert de digestie-, was- en filtratiestappen en garandeert u een betrouwbare en consistente analyse voor ruwe celstof met Weende-methode en de detergent vezel voor vezelfractie met Van Soest-methode voor NDF, ADF en ADL.


FIWE Advance bespaart u kostbare tijd, verlaagt de kosten en verhoogt de productiviteit van uw laboratorium. FIWE Advance vereist slechts 2 minuten aandacht in vergelijking met meer dan 50 minuten bij een halfautomatische oplossing.


U hoeft niet langer voor te verwarmen, chemicaliën in de kolommen te gieten, de temperatuur te regelen voor een optimaal kookproces en ervoor te zorgen dat de filtratiestap succesvol is. Met
FIWE Advance verlopen al deze handelingen automatisch en dankzij de Velp Ermes Cloud verbinding ben je altijd op de hoogte van de status van het instrument door directe notificaties op de tablet of PC.

 FIWE Advance   Velp

Fig. FIWE Advance

COEX Koude Extractor

Een vezelanalyse geeft een maximale betrouwbaarheid bij monsters die minder dan 1% vet bevatten. Het is daarom noodzakelijk om het monster vetvrij te maken als voorbereiding op de vezel analyseMet de COEX kunt u één of meerdere monsters tegelijk verwerken. Extractie met De COEX is nodig voor het vooraf ontvetten van monsters waarop een vezelanalyse met de FIWE Fiber Analyzer wordt uitgevoerd. Deze koude extractie-unit voert snel een vetextractie uit, direct in hetzelfde glazen kroesjes die ook in de FIWE vezel analyzers gebruikt worden.

  COEX vet extractie unit-Velp

Fig. COEX vet extractie unit

Tijdens de koude extractiemethode wordt een oplosmiddel rechtstreeks op het monster gegoten. Na inwerken wordt het oplosmiddel met een hoog efficiënte vacuümpomp afgezogen en worden de vetcomponenten uit het monster verwijderd, die daarna worden verzameld in een speciale afvalfles. 

De COEX en de FIWE werken met dezelfde kroesjes om mogelijk monsterverlies en contaminatie te voorkomen.

Specificaties

Terug naar: Vezel analyzer