Zoek in alle pagina's

PDF
Printen
bod, sensor, velp, laboatoriumVelp bod sensor ii5bod, sensor, velp, laboatorium

BOD en respiratiemeters, Velp

FabrikantVelp Scientifica
Beschikbaar:niet meer op voorraad 0 product(en)
Productnr.:Velp, BOD en respiratiemeters
Ontworpen voor laboratoria die met BOD toepassingen werken. Velp RESPIROMETRISCH Sensorsysteem BOD is ontworpen om een slimme remote en cloud oplossing te bieden aan laboratoria voor water- en afvalwaterkwaliteitscontrole.

Omschrijving

Velp, BOD (Biochemical Oxygen Demand) meters en respiratiemeters

VELP ontwerpt en produceert geavanceerde oplossingen voor respirometrisch onderzoek. BOD-bepaling (Biochemical Oxygen Demand) is een eenvoudige en gemakkelijke manier om de activiteit van micro-organismen in watermonsters te controleren, met uiterst betrouwbare resultaten.

De testmethoden zijn nauwkeurige en betrouwbare oplossingen voor laboratoria die werkzaam zijn in de kwaliteitscontrole van water, afvalwater, biologische afvalzuiveringsinstallaties, de productie van hernieuwbare energie via vergisting en alle laboratoria die zich toeleggen op de studie en analyse van de effecten van kunststoffen en andere verontreinigende stoffen in water en bodem.


Het Velp BOD-sensorsysteem is ontworpen voor laboratoria die met BOD toepassingen werken en wordt geleverd in verschillende configuraties:

  • BOD in water: is een compacte, betrouwbare, cloud-enabled oplossing voor BOD-bepaling en aerobe testen in water. De module bevat 6 x respirometrische sensorsystemen, 500 ml flessen en een magneetroerinrichting

  • BMP analyse is een oplossing ontworpen voor anaërobe respiratiestudies zoals het biochemisch methaanpotentieel (BMP) van biomassa. Deze module bevat 6 x respirometrische-sensorsystemen, 1000 ml flessen en een magneetroerinrichting

  • Bodemanalyse; Oplossing ontworpen voor aërobe afbraakproeven op grond en compost. Bevat 6 x respirometrische-sensorsystemen, 1000 ml Erlenmeyer flessen

  • Bepaling voor biologische afbreekbaarheid van kunststof; Is ontworpen ter ondersteuning van aërobe afbraaktesten voor het bepalen van de biologische afbreekbaarheid van plastic materialen in een waterig medium. Bevat 6 x respirometrische-sensorsystemen, 1000 ml flessen en een magneetroerinrichting


VELP RESPIROMETRISCHE-sensoren

  • De sensoren kunnen alle soorten respirometrische onderzoeken uitvoeren dankzij de krachtige druksensor die geschikt is voor zowel aërobe als anaërobe analyse.
  • Alle systemen kunnen mbv een WIFI connectie gekoppeld worden via een data box met een PC. Het drukverloop in de tijd kan dan remote digitaal gevolgd worden op een PC monitor.
  • Met de DataBox ™ koppelt u realtime en slaat u resultaten op voor maximaal 48 respiratiesensoren (8 systemen). De respiratie systemen zijn ook te gebruiken in de Velp FOC Incubatoren.


AEROBISCHE RESPIRATIETESTEN 

- Biochemisch zuurstofverbruik – BZV / BOD
- Beoordeling van de effecten van desinfectie door de bepaling van BOD
- Biologische afbraak van monomeren
- Biologische afbreekbaarheid van plastic materialen in een waterig medium.
- Bodemanalyse BOD

ANAEROBE RESPIRATIETESTEN

- Biochemisch methaanpotentieel - BMP
- Denitrificatie-analyse

BIOCHEMISCHE ZUURSTOFBEPALING BZV/BOD

Het VELP RESPIROMETRISCH Sensorsysteem BOD is ontworpen om een slimme remote en cloud oplossing te bieden aan laboratoria voor water- en afvalwaterkwaliteitscontrole.


BOD bepaling (Biochemical Oxygen Demand) is een eenvoudige en gemakkelijke manier om de activiteit van micro-organismen in water en grondmonsters te volgen met uiterst betrouwbare resultaten.

Met name micro-organismen die aanwezig of geïnoculeerd zijn in een watermonster dat biologisch afbreekbare organische stoffen bevat, verbruiken zuurstof voor hun metabolisme en produceren een overeenkomstig volume kooldioxide.

De kooldioxide wordt geabsorbeerd door een sterke hydroxide die zich in de hals van de fles bevindt. Het resultaat van dit proces is een verlaging van de gasdruk. De BOD sensor meet deze verandering in gasdruk tussen het begin en het einde van de analyse en geeft een resultaat uitgedrukt in mg / l.

 BOD sensor module

Fig 1.BOD sensor module

 

De ideale oplossing voor uw BMP-test


Het sensorsysteem Maxi is ontworpen ter ondersteuning van anaërobe studies om het biochemische methaanpotentieel (BMP) van biomassa te bepalen.


De BMP-analyse bestudeert de productie van biogas uit organisch afval, voornamelijk toepasbaar voor stortplaatsen, afvalwaterzuiveringen en voor productie van hernieuwbare energie via vergisting.
Het systeem is ook geschikt voor andere anaërobe onderzoeken zoals denitrificatietesten. Om deze analyse uit te voeren is het nodig om de optionele VELP Denitrification Bottles bij te bestellen.

 

BMP analyse module

Fig .2 BMP analyse module

 

Bodemonderzoek

Voor respiratie-onderzoek op bodemmaterialen heeft Velp een sensorsysteem ontwikkeld om aërobe afbraakproeven op grond en compost te ondersteunen. De analyse levert microbiologische respiratieresultaten op van de mineralisatie van organische stoffen. Een belangrijke toepassing van deze testen heeft betrekking op de detectie- en bewakingsprocessen tijdens de sanering van grond.

 Bodemonderzoek BOD set

Fig.3. Bodemonderzoek BOD set

 

 

Biologische afbreekbaarheid van kunststoffen


Het gebruik van bio-plastics en afbreekbaarheid daarvan wordt steeds belangrijker. Om onderzoek naar de biologische afbreekbaarheid van kunststoffen te ondersteunen heeft Velp een druksensorsysteem ontworpen voor het uitvoeren van aërobe afbraakproeven om de biologische afbreekbaarheid van kunststof materialen te kunnen bepalen in een waterig milieu.

 

Opstelling voor Biologische afbreekbaarheid van Kunststoffen 

Fig. 4 Opstelling voor biologische afbrekkbaarheid van kunststoffen

Gebruiksvriendelijke en krachtige sensor


De Velp BOD sensoren worden op een BOD fles bevestigd en zijn gemakkelijk te bedienen met een druktoets interface.

- Het heldere 4-cijferige LED-display zorgt voor een lange batterijduur in vergelijking met andere sensoren op de markt.
- Intuïtieve interface met 2 knoppen om het opzetten van de analyse te vergemakkelijken.
- Drukbereik: 500 ÷ 2000 mbar (hPa).
- Resultaten beschikbaar in BZV (mg / l) en Druk (mbar)
- BOD-schalen: 90, 250, 600, 1000, 4000, hogere waarden na verdunning.
- Automatische conversie van drukresultaten in BZV.

 

Velp druksensor 


Fig.5. Velp druksensor


Unieke draadloze bediening: DataBox ™ en RESPIROSOFT ™ software


De Velp sensoren verzenden gegevens rechtstreeks naar een pc wat real-time monitoring van de analysecurve mogelijk maakt. Respirometrische onderzoeken kunnen dagen en zelfs maanden duren, de unieke VELP-oplossing zorgt voor constante bewaking van meerdere analyses vanuit intuïtieve eigen software, de RESPIROSoft ™.

 

- Real-time analysecurve
- De belangrijkste informatie in één oogopslag duidelijk weergegeven
- Sensoren batterijbewaking
- Voor geïnstalleerde methoden
- Testrapporten op maat
- Resultaten vergelijking
- Afhankelijk van uw toepassingsvereiste is het ook mogelijk om verschillende bemonsteringsintervallen in te stellen

 

De VELP DataBox ™ wordt samen met de RESPIROSoft ™ -software bij de systemen geleverd en maakt draadloze gegevensoverdracht van de RESPIROMETRIC-sensor naar de pc mogelijk.


Met de DataBox ™ koppelt u realtime en slaat u resultaten op voor maximaal 48 RESPIROMETRIC-sensoren (8 systemen). De data box is los en gekoppeld aan een PC te gebruiken

 

Databox connectie 

Fig.6 Databox connectie

 

VELP Ermes-verbinding om uw sensoren en incubatoren altijd en overal te bewaken


Met behulp van de VELP Ermes Cloud Platform-verbinding beschikt u over realtime visualisatie van uw analyse met grafische weergaven en heeft u zelfs op meerdere locaties vanaf pc, tablet en smartphone toegang tot uw applicatie. De Velp Ermes platform biedt u:

 

- Real-time inzicht in het verloop van de analyse en instrument status.
- Verbeterde applicatie- en serviceondersteuning.
- Altijd en overal toegang tot uw analysedatabase.
- Maak en deel een analyserapport in meerdere versies.
- Realtime control op het proces en onmiddellijke waarschuwingsmeldingen op basis van uw instellingen (op platform en e-mail).

 

 Ermes verbinding via iPad

 

Fig 7. Ermes verbinding via I-Pad

 

 

 

Specificaties

Terug naar: BOD en respiratiemeters