Berner Bioveiligheidskasten, klasse ll, voor gevaarlijk afval

BERNER, Duitse kwaliteit veiligheidskabinetten bij SALM EN KIPP

Om de veeleisende Nederlandse markt te bedienen heeft de Duitse fabrikant Berner met SALM EN KIPP een passende leverancier gevonden voor haar kwalitatief hoogwaardige bioveiligheidskasten klasse II, Cytostatica veiligheidskasten en isolators en sealing apparatuur voor gevaarlijk afval.


Bioveiligheidskasten klasse II, Cytostatica veiligheidskasten en Isolators en sealing apparatuurBerner veiligheidskabinetten Bioveiligheidskasten klasse II, Cytostatica veiligheidskasten en Isolators en sealing apparatuur

Het beschermen van uw gezondheid staat altijd voorop. Zeker bij het werken met schadelijke micro-organismen, virussen of cytostatica. De veiligheidskabinetten van de Duitse fabrikant Berner zijn daarom voorzien van unieke veiligheidsverhogende constructies en hebben de zwaarste tests en keuringen doorstaan.

Zoals u kunt verwachten van een Duitse fabrikant van kwaliteitsproducten voldoet Berner aan de strengste normen en wordt alles grondig gecontroleerd en getest gebaseerd op de German Equipment and Product Safety Act (GpSG). Dit resulteert in een groot aantal certificeringen, waaronder uiteraard TÜV certificeringen. Als enige fabrikant in Europa voert Berner microbiologische testmetingen uit in een eigen laboratorium conform DIN EN 12469, DIN 12980 en NSF 49.

Omdat een normering en certificering veelal uitgaat van testomgeving die niet altijd overeenkomt met de praktijk van opengaande deuren en langs lopende mensen, bouwt Berner extra veiligheidsmarges in. Dit wordt uitgebreid getest in het eigen laboratorium, totdat een nieuw product voldoet aan de zelfopgelegde strenge veiligheidsstandaarden. Dit alles om gezondheidsrisico’s voor laboranten tot een minimum te reduceren.

De veiligheidskabinetten van Berner worden geleverd met 2 of 3 HEPA filters. Het derde HEPA filter bevindt zich onder het werkblad en verzorgt de eerste filtratiestap. Hiermee blijven de holle ruimten en blower vrij van contaminatie. Het downflow en uitlaatfilter zorgen in dat geval voor een extra filtratiestap, waarmee de lucht extreem schoon is. Het derde filter is uitgevoerd als een eenvoudig te vervangen filter-cartridge. Door deze oplossing blijft er ruim voldoende beenruimte over. De klasse II bioveiligheidskasten zijn geschikt voor HPV decontaminatie, sneller, veiliger en voordeliger dan de traditionele methode met formaldehyde.

Bij Berner komt niets zo uit het schap. Elke veiligheidskast wordt speciaal voor de afnemer gemaakt. In nauw overleg, zodat het uiteindelijke product precies aansluit op uw wensen. SALM EN KIPP verzorgt sinds 2013 het advies, de orderbegeleiding, installatie, validatie en onderhoud.


Klasse II bioveiligheidskast type A - Berner Flowsafe B-MaxPro2

Klasse II bioveiligheidskast type A - Berner Flowsafe® B- MaxPro3

Cytostatica kabinetten – Berner FlowSafeC- MaxPro3

Cytostatica kabinetten – Berner FlowSafe C-MaxPro3-70

Cytostatica Isolator - Berner - l-MaxPro3