Header Salm en Kipp Nieuw 1260x115 DEF rgb

( 0 items )
Laminaire Flow Kast ESCO Airstream®

Laminaire Flow Kast ESCO Airstream®

Geluidsarme horizontale en verticale laminaire flow kabinetten bieden bewezen bescherming van uw monsters

Productbescherming door een verticale of horizontale flow
ISO klasse 3 schone lucht in werkruimte door efficiënter en duurzamer HEPA filter
Real-time luchtstroom bewaking
Stabiele luchtstroom dankzij automatische compensatie
Zeer energiezuinige DC blowers (fabrikant EBM-papst©)

 


KENMERKEN

Een ESCO Airstream laminaire flow kast is in vele uitvoeringen verkrijgbaar:
- Uitvoeringen met glazen of RVS zijwand
- Verschillende breedtematen van 0,9m tot 2,1m
- Drie interne werkhoogtes: 57cm, 72cm en 88cm


Dankzij de nieuwste ECM gelijkspanning blower is de Airstream® heel stil en verbruikt met 155W tot 70% minder energie dan met de gangbare wisselspanning blowers. In de Stand-by stand is het energieverbruik nog lager maar blijft de gewoon werkruimte steriel en schoon.


De luchtstroom wordt continu bewaakt. Als het filter langzaam vervuilt of de elektrische voeding fluctueert, zorgt de automatische compensatie voor behoud van een stabiele en steriele luchtstroom. Als de luchtstroom echt te laag wordt is er een akoestisch en visueel alarm.

Het comfortabele extreem lage geluidsniveau van 54.5 dBA (LHG-4A in open veld condities) zorgt ervoor dat u geconcentreerd blijft en minder vermoeid raakt.

Om te voorkomen dat bij morsen vloeistof van het werkblad stroomt is in een kleine opstaande rand voorzien.

Het display laat alle veiligheidsinformatie zien in één oogopslag, en zit op een ergonomisch logische plaats naar de gebruiker toe gericht.

Daarnaast wordt de ESCO Airstream® voorzien van IsocideTM poedercoating om bacteriegroei op lastig te bereiken onderdelen van de kast te stoppen.MODELLEN

Modellen ESCO Airstream Gen3 kl


TOEPASSINGEN

ESCO Laminair Flow Cabinets zijn beschikbaar in zowel horizontale als verticale flow modellen. In beide wordt lucht bovenop de kast aangezogen en gaat vervolgens door een ULPA filter om een steriele luchtstroom te creëren.


• In de horizontale flow, of cross flow modellen gaat de gefilterde lucht door de werkruimte in een horizontale laminaire (eenrichting) luchtstroom alvorens deze, door de werkopening, het cabinet verlaat.
Dit is de meest gebruikte configuratie en wordt geadviseerd voor bijvoorbeeld weefselkweek of ver/ompakken van elektronische componenten.

Horizontale  flow

• In verticale flow of down modellen gaat de airflow door de werkruimte in een verticale laminaire (eenrichting) luchtstroom alvorens deze, door de werkopening, het cabinet verlaat.
Deze configuratie is de beste keuze indien er apparatuur in de kast wordt geplaatst, zoals bijvoorbeeld een microscoop.

Verticale flow

De steriele luchtstromen zorgen dus voor een steriele en schone werkruimte en beschermen daarmee uw experiment of product. De operator zelf wordt niet beschermd. Dat is wel het geval bij Bioveiligheidskasten, waar experiment, operator en omgeving worden beschermd tegen bijvoorbeeld  bacteriën en virussen uit uw monsters.


TOEPASSINGEN
Mycologie
Voedingsmiddelen microbiologie
Plant en zoogdier celkweek
Klinische farmacie en ziekenhuis
Cleanrooms
Semiconductor assemblage
Farmaceutische industrie

 x 
Cart empty